Driftsport
Wat is driften?
Driften is een autorijtechniek waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuurt.
Driften zou je het beste kunnen omschrijven als het gecontroleerd dwars glijden met een auto en het is dè ultieme vorm van voertuig beheersing.
De bestuurder brengt de auto opzettelijk in overstuur en stuurt de auto in een vloeiende beweging dwars glijdend door een bocht om dit vervolgens zo lang mogelijk aan te houden.
Het klinkt eenvoudig maar dat is het zeker niet.
Het geeft je een veilig gevoel èn een enorme kick als je je auto onder de meest extreme omstandigheden onder controle weet te houden.
Een niet te onderschatte voordeel is dat iemand die het driften beheerst in het normale verkeer beter onverwachte situaties de baas kan.
De auto heeft tenslotte minder verrassingen voor de bestuurder!
Ja natuurlijk! Driften is de meest spectaculaire manier om je voertuigbeheersing te vergroten,
namelijk door de grens van wegligging op te zoeken én hier gecontroleerd overheen te gaan.
Dit heeft voordeel op zowel het circuit als in het openbaar verkeer. De belangrijkste reden om te gaan driften blijft echter dat het een fantastisch gevoel geeft om een auto gecontroleerd uit te laten breken!
Dit maakt van een dagje driften dan ook een perfect cadeau. Het is leuk, én het vergroot zowel de rijvaardigheid als de veiligheid van de cursist! om aan te passen
KlDriftinstructie
Driften is een precisiesport. Het is een kunst en de kick om door het gaspedaal op de juiste punten te gebruiken, de auto zijwaarts onder controle houden. Want geloof ons: zodra je een lange bocht onder controle dwars bent door gekomen, wil je meer..
Het spreekt voor zich dat je een betere chauffeur bent wanneer je gecontroleerd kunt driften, zowel op het circuit als op de openbare weg!
Drifttechniek
Wanneer je bij ons komt driften dan zullen wij je de techniek uitleggen. Zowel voor de de dag op het circuit, als tijdens de driftdag zul je instructies ontvangen. Om de techniek sneller en beter onder de knie te krijgen biedt driftcursus.nl ook de mogelijkheid om een instructeur bij je in te laten stappen. Dit zijn mensen die de driftsport volledig beheersen en je kunnen vertellen welke handelingen je moet doen om de auto gecontroleerd en langer te laten uitbreken. De ervaring is dat het niveau na de instructie omhoog schiet, omdat je er precies achter komt wat er beter gedaan en gelaten kan worden om het voertuig onder controle te houden.
Ervaren instructeur
Om het driften te leren is er tijdens een driftdag een ervaren instructeur aanwezig. Deze leert je de kneepjes van het driften of verbetert je techniek. Instructie van de driftdag gaat per sessie van 20 minuten. Bij het boeken van twee sessie bieden wij een korting van €10,- omdat wij graag zien dat het niveau van de drifters snel stijgt. Hierdoor wordt het driften alleen maar leuker!ik hier om aan te passen
Wat heb ik nodig om te driften?
Ga je voor de eerste keer driften? Op deze pagina lees je wat je nodig hebt!
Achterwiel-aangedreven auto
Driften is een sport voor achterwiel-aangedreven auto’s. Met de juiste techniek en de voet op het gas gaat de auto “als vanzelf” glijden. Voorwiel aangedreven auto’s zijn dan ook – mede gezien de toenemende professionalisering in de sport – NIET welkom op onze cursus- en andere dagen.
Meer informatie over het huren van een driftauto
Degelijk voertuig
Een driftdag is feitelijk alleen toegankelijk voor APK-gekeurde auto’s met een kenteken. Vanzelfsprekend mag de auto geen vloeistoffen lekken en moet het voertuig degelijke remmen en remlichten hebben.
Mocht je toch willen komen met een auto zonder kenteken, neem dan even contact met ons op. Dan kijken we of we -afhankelijk van locatie- de auto toch mee kunnen laten rijden.
Meer informatie over het huren van een driftauto
Banden
Het is raadzaam extra achterbanden mee te nemen. Hoewel we op alle locaties de baan nat houden kan het ook weleens leuk zijn om op droog asfalt te driften; daar ligt het rubberverbruik aanzienlijk hoger. Gouden tip: zet de druk in je achterbanden op minimaal 4 bar (voor de liefhebber: Wan-Li banden zijn perfect). Denk aan goede voorbanden en schakel eventueel je ABS en de traction control uit.
Daarnaast wil je met je voorbanden wél grip wil hebben, zorg dus ook voor goede voorbanden. Te weinig grip voor, zorgt voor onderstuur waardoor het driften met een auto veel moeilijker wordt.ier om aan te passen
Een onvergetelijke ervaring!
Driften
Je ziet natuurlijk in films chauffeurs gladjes en cool driften door de ene na de andere bocht. Echter wordt er niet getoond hoeveel adrenaline er wel niet vrijkomt! Jouw auto beheersen onder de meest extreme omstandigheden geeft een enorme kick! Leer speciale drifttechnieken op ons terrein en pronk tegenover je vrienden. Een driftcursus doe je voor de kick en adrenaline, maar ook om een zelfverzekerdere en betere chauffeur te worden. Naast een geweldige ervaring, heb je er ook in het dagelijkse leven nog wat aan!
De Auto
Bij het driften maken we gebruik van een BMW318. Eén van de weinige voertuigen die voldoet aan de eisen om mee te kunnen driften en die tegen een aardig stootje kan van de nog niet heel ervaren rijder. Hij heeft o.a. voldoende vermogen en is achterwiel aangedreven.
De voertuigen zijn aangepast door het differentieel achter vast te lassen. De auto is nog wel achterwiel aangedreven maar de achterwielen kunnen hierdoor niet los van elkaar manoeuvreren. Dit zorgt ervoor dat je op het juiste wegdek sneller in staat bent om je tegen de mechanische wetten in gecontroleerd grip te verliezen!